Snack bites

Snack bites

Trænger du til en hurtig og nem snack, der både smager godt og er lavet på virkelig få ingredienser? Så læs lige med her, for jeg har været i køkkenet og tryllet en to-i-en opskrift sammen på snack bites, hvor du kun skal bruge fire-fem ingredienser.

Jeg er ret vild med at bruge dadler i mine opskrifter både til at søde med og til at give en god chewey konsistens. Jeg er bestemt også vild med peanutbutter, som du nok kan fornemme, hvis du klikker dig rundt i mine andre opskrifter. Derfor er der i den her opskrift på snack bites selvfølgelig også peanutbutter. Men som noget nyt har jeg prøvet at kaste mig ud i også at bruge tahin, der er creme af sesamfrø. Det giver lige som peanutbutter en lækker blød konsistens og tilfører desuden en mere salt smagsoplevelse.

Prøv dig frem med enten peanutsmag eller tahinsmag – eller prøv dem begge to, når du nu er i gang 😉

Er du mere til snacks med en sejere konsistens, så prøv evt. mine karameller eller kaffekarameller.

God fornøjelse!

Til en omgang snack bites skal du bruge:

Peanutsmag

100 g dadler
60 g peanutbutter
2 tsk. kakao
Nip salt
Mørk chokolade til overtræk

Tahinsmag

100 g dadler
60 g tahin
2 tsk. kakao
Mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Udsten dadlerne, kom dem i en blender sammen med de resterende ingredienser. Kør indtil massen er ensartet og samler sig til en klump. Kom massen i en lille form og pres den flad, så den har en højde på 1 cm. Kom det i fryseren i et par timer.

Tag formen med massen ud fra frys, skær ud i seks firkanter – skær eventuelt de ulige kanter fra. Smelt den mørke chokolade og vend hver firkant i chokolade. Stil på køl, indtil chokoladen har sat sig og spis.

Snack bites