Snack bites med karamel

Snack bites med karamel

Har du prøvet mine snack bites med peanutbutter og tahinsmag og er lige så enig med mig i, at den opskrift altså bare kan noget helt specielt, så vil du helt sikkert også kunne li’ den her opskrift på snack bites med karamel.

Ja, du læste rigtigt; med karamel. Blød, rund og sød karamel, der lige giver det ekstra luksus til de små snack bites. Så hvis mine snack bites med peanutbutter og tahin ikke smagte godt nok i forvejen, ja så gør de det i hvert fald nu med den her cashew-kokos-karamel, jeg har tilføjet opskriften.

De her snack bites med karamel består kun af ni ingredienser og er utrolig nemme at fremtrylle. Jeg har valgt kun at lave dem med peanutbutter, da jeg virkelig er sucker for peautbutter. Men jeg er sikker på, at karamellen går lige så fint sammen med tahin-udgaven.

Så trænger du til en nem og lækker snack, der oveni købet er plantebaseret og uden raffineret sukker, så kast dig ud i opskriften herunder.

God fornøjelse 🙂

Til en omgang snack bites med karamel skal du bruge:

Karamel
1 dl cashewfløde
1,5 dl kokospalmesukker
1 tsk. vaniljepulver
Nip salt

Snackbites
200 g dadler
120 g peanutbutter
4 tsk. kakao
Nip salt
100-150 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Start med at lave karamellen ved at lave din egen cashewfløde. Du kan også bruge almindelig fløde, hvis du er mere til det. Opblød 1 dl. cashewnødder i koldt vand i en skål natten over eller i mindst fire timer, og hæld vandet fra dagen efter. Blend cashewnødderne med 2 dl. vand, indtil der ikke er nogle klumper.

Kom cashewfløde, kokospalmesukker, vaniljepulver og salt i en gryde på fuld varme og kog det op. Når det koger skruer du ned for varmen til middel varme og rører i det i 10-15 min., så det ikke brænder på. Du kan godt gå til og fra det, uden der sker noget. Men hold øje for en sikkerhedsskyld og rør i det en gang imellem. Når massen begynder at tykne, hælder du det på glas og stiller på køl.

Udsten dadlerne, kom dem i en blender sammen med de resterende ingredienser. Kør indtil massen er ensartet og samler sig til en klump. Kom massen i en lille form og pres den flad, så den har en højde på 1 cm. Fordel et lag karamel over bunden og kom det hele i fryseren i et par timer.

Tag formen med massen ud fra frys, skær ud i firkanter – skær eventuelt de ulige kanter fra. Smelt den mørke chokolade og vend hver firkant i chokolade. Stil på køl, indtil chokoladen har sat sig og spis.

Snack bites med karamel