Raw chokolade

Raw chokolade

Raw chokolade er virkelig en nem og lækker snack her hos mig. Selvom jeg ikke er den store slikspiser, så har jeg en svaghed for chokolade. Og det er slet ikke så svært at lave sin egen chokolade, som man måske skulle tro. Sådan havde jeg det i hvert fald første gang, jeg kastede mig ud i at lave min egen raw chokolade. Det kræver ikke mere end fire ingredienser – det er da til at overkomme! 🙂

Der er heller ingen grænser for, hvilken smag du kan tilsætte i din raw chokolade, og det er helt klart en af de ting, jeg synes, er helt fantastisk ved at lave chokolade selv. Det er easy-peasy, så skal fredags-, lørdags- eller søndagsslikket (ja, den fungerer såmænd også godt mandag, tirsdag, onsdag og torsdag) i huset? Så synes jeg, du skal kaste dig ud i den her opskrift. Det kræver ikke det store udover en lille handletur til helsebiksen, der er leveringsdygtig i kakaosmør.

Alt du skal bruge til raw chokolade er:

100 g kakaosmør

50 g kakaopulver

2 spsk. ris malt sirup

Nip salt

Tilsæt nødder, frysetørret hindbær eller jordbær eller andet, som du gerne vil have i din chokolade. Jeg har valgt at tilsætte hakkede, brændte mandler.

Sådan gør du:

Smelt kakaosmør over et vandbad ved lav varme. Tag det af varmen, tilsæt kakaopulver, ris malt sirup og salt og bland grundigt, så der ikke er nogle klumper. Hæld chokoladen i en form og kom evt. nødder eller anden pynt ovenpå og lad chokoladen stivne. Vil du gerne prøve med brændte mandler lige som jeg, så kan du finde en opskrift herunder. Chokoladen bliver lidt hvidlig af at stå i køleskabet, men det har ingen betydning. Når den har sat sig helt, kan du skære den ud i de ønsker, du ønsker. Velbekomme!

Raw chkolade
Brændte mandler

Til det skal du bruge:

1 dl. mandler

1 dl. vand

1 dl. kokossukker

Vil du have brændte mandler i din chokolade, som jeg har gjort, så skal du starte med at lave dem. Kom både mandler, vand og kokossukker på en pande på højeste varme. Rør i det hele tiden. Lige pludselig begynder det at boble og efterfølgende bliver det lidt “tørt” og begynder at smelte. Skru ned for varmen og lad det smelte, så sukkeroverfladen bliver fin. Tag af panden og hæld på et stykke bagepapir og adskil mandlerne hurtigt. Lad dem køle.