Rabarbersnitter

Rabarbersnitter

Rabarbersæsonen er i fuld gang, og det er bare med at udnytte den! For rabarber kan altså noget, hvad end det er i kager, marmelade, saft eller smoothies. Så jeg har været en tur i haven og tryllet et par stængler rabarber om til den lækreste marmelade-karamel og brugt den i den her opskrift på rabarbersnitter.

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med min opskrift på snitter med chiamarmelade. Hvis du har, så vil du hurtigt kunne se, at de her rabarbersnitter udspringer fra den opskrift. Det er en nem, hurtig og lækker snack, så hvad venter du på? Ud og find nogle rabarber og smæk sammen til de her rabarbersnitter.

God fornøjelse!

Til rabarbersnitter skal du bruge

(Opskriften giver ca. 10 rabarbersnitter)

Ingredienser

Bund

70 g mandelmel
40 g havregryn
2 spsk. honning
2 spsk. kokosolie
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Marmelade
100 g. rabarber
100 g. jordbær
1/2 vaniljestang
1 tsk. honning
0,5 dl. vand
10 bløde dadler


Sådan gør du:

Start med at lave rabarber-jordbær marmeladen, da den skal køle af, før du kan bruge den.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang i en gryde sammen med bær, honning og vand. Varm det op ved middel varme, indtil bærerne er kogt ud og kan moses. Fjern vaniljestangen og lad det køle af.

Lav bunden, mens marmeladen køler. Bland alle ingredienserne i en blender eller minihakker og fordel massen i en form beklædt med bagepapir. Der må gerne komme lidt højde på, for bunden deler du senere. Jeg bruger en form på 10×20 cm. Det er vigtigt, at du presser dejen ned i formen, så den bliver ligeligt fordelt.

Bag den i ovnen ved 200 grader i 8-10 min., eller til den er gylden. Lad den afkøle en smule, inden du skærer bunden ud på tværs, så du har to bunde (ligesom hvis du skulle dele en kage til lagkagebunde). Når den er delt på tværs, skærer du de to bunde ud i aflange stykker. Lad afkøle.

Når marmeladen er nogenlunde afkølet, udstener du dadlerne og blender dem sammen med marmeladen. Du får en blød karamelmasse. Fordel den på den ene halvdel af de aflange bundstykker og læg “låg” på med den anden halvdel af bundene. Lad dem stå og “samle” sig et stykke tid, før du sætter tænderne i. Velbekomme!

Tip! Rabarbersnitterne kan sagtens komme en tur i køleskabet, så marmelade-karamelmassen bliver mere fast i det. Men bundene bliver dog en smule bløde af det.

Rabarbersnitter Rabarbersnitter