Rabarber is

Rabarber is

Kunne du tænke dig at prøve at lave is på en ny og anderledes måde end den originale flødeis? For så giver jeg dig muligheden her. Jeg har nemlig eksperimentet i køkkenet med en alternativ iscreme lavet helt uden fløde, æg og sukker. De tre ingredienser har jeg skiftet ud med cashewnødder, kokosmælk og honning og sammen med min søde rabarber-jordbær saft fra opskriften på crumblekage med jordbær og rabarber, så får du altså et ret så lækkert alternativ til en is.

Så hvad siger du til at køle dig ned her i sommervarmen med en lækker og frisk rabarber is? 🙂

God fornøjelse i køkkenet!

Til fire mellemstore rabarber is skal du bruge

Ingredienser

100g cashewnødder
50g kokosmælk (den hårde del)
20g honning
1 tsk. vanilje
1/2 citron
Nip salt
4 stænger rabarber
8 store jordbær
2 spsk. kokossukker
1/2 vaniljestang
1 appelsin

Sådan gør du:

Sæt cashewnødderne i blød i mindst et par timer.

Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom cashewnødder, den hårde del af kokosmælken, honning, vanilje, citronsaft og salt i en kraftig blender eller minihakker. Kør indtil det har en ensartet masse. Den skal gerne være syrlig, og er den ikke helt det, kan du tilføje ekstra citronsaft. Stil creme på køl og lav imens rabarbersaften.

Skær rabarber og jordbær i små stykker og kom dem i en gryde sammen med saften fra appelsinen, kokossukkeret, kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang. Lad det simre ved middel varme i 10 min. indtil rabarberne er bløde. Lad det køle en smule og si så frugtkødet fra, så du har saften tilbage.

Bland rabarbersaften med cashewcremen og hæld i isforme. Hæld evt. lidt af saften ned i cremen i isformen og lav forsigtigt mønster med saften med en spisepind. Kom isene på frost, indtil de har sat sig helt, og du har de lækrste rabarber is.

Rabarber is