Rabarber is

Rabarber is

Kunne du tænke dig at prøve at lave is på en ny og anderledes måde end den originale flødeis? For så giver jeg dig muligheden her. Jeg har nemlig eksperimentet i køkkenet med en alternativ iscreme lavet helt uden fløde, æg og sukker. De tre ingredienser har jeg skiftet ud med cashewnødder, kokosmælk og honning og sammen med min søde rabarber-jordbær saft fra opskriften på crumblekage med jordbær og rabarber, så får du altså et ret så lækkert alternativ til en is.

Så hvad siger du til at køle dig ned her i sommervarmen med en lækker og frisk rabarber is? 🙂

God fornøjelse i køkkenet!

Rabarber is
Forb. tid
2 t 30 min
Tilb. tid
5 t
 
Antal: 4 stk.
Ingredienser
  • 100 g cashewnødder
  • 50 g kokosmælk (den hårde del)
  • 20 g honning
  • 1 tsk. vanilje
  • 0,5 citron
  • Nip salt
  • 4 stængler rabarber
  • 8 store jordbær
  • 2 spsk. kokossukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 appelsin
Sådan gør du
  1. Sæt cashewnødderne i blød i mindst et par timer

  2. Hæld vandet fra cashewnødderne

  3. Kom cashewnødder, den hårde del af kokosmælken, honning, vanilje, citronsaft og salt i en blender. Kør indtil det har en ensartet masse. Den skal gerne være syrlig, og er den ikke det, kan du tilføje ekstra citronsaft

  4. Stil cremen på køl og lav imens rabarbersaften

  5. Skær rabarber og jordbær i små stykker

  6. Kom rabarber, jordbær, appelsinsaft, kokossukker, kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde. Lad det simre ved middel varme i 10 min., indtil rabarberne er bløde

  7. Lad massen køle af og si frugtkødet fra, så du har saften tilbage

  8. Bland rabarbarsaft med cashewcremen og hæld det i isforme. Hæld evt. lidt af saften ned i cremen i isformen og lav forsigtigt et mønster med sagten med en spisepind

  9. Kom isene på frost, indtil de har sat sig helt