Endnu en af julens klassikere har været en tur i maskinen hjemme hos mig. For man kan vel ikke gå igennem julen uden at sætte tænderne i nogle sprøde pebernødder? Derfor har jeg givet mig i kast med min egen version af pebernødder, der både er glutenfri og uden raffineret sukker. Men selvfølgelig er de fyldt med alle julens krydderier – ellers ville man ikke kunne kalde det for en pebernød 🙂
Jeg er personligt helt pjattet med pebernødder – og især dem fra Karen Wolf… Men der er bare noget særligt ved det selv at bage sine julesmåkager. Den her version er glutenfri, hvilket den slet ikke behøver at være. Jeg kan bare rigtig godt li’ at bage med boghvedemel, da det giver en helt særlig konsistens og smag til kagerne. Så gider du ikke det pjat, så fyr op for almindeligt hvedemel.
De her pebernødder tager vitterlig ikke mere end fem min. at ælte sammen til. Det er da noget, man kan forholde sig til, og du kan endda lade dejen ligge i fryseren i flere dage eller uger. Pebernødderne er mere milde i smagen, end dem man typisk kan købe i butikkerne. Men jo længere tid, du lader dejen “trække”, jo mere smag kommer der også ved den.
God fornøjelse i køkkenet 🙂