Pebernødder

Pebernødder

Endnu en af julens klassikere har været en tur i maskinen hjemme hos mig. For man kan vel ikke gå igennem julen uden at sætte tænderne i nogle sprøde pebernødder? Derfor har jeg givet mig i kast med min egen version af pebernødder, der både er glutenfri og uden raffineret sukker. Men selvfølgelig er de fyldt med alle julens krydderier – ellers ville man ikke kunne kalde det for en pebernød 🙂

Jeg er personligt helt pjattet med pebernødder – og især dem fra Karen Wolf… Men der er bare noget særligt ved det selv at bage sine julesmåkager. Den her version er glutenfri, hvilket den slet ikke behøver at være. Jeg kan bare rigtig godt li’ at bage med boghvedemel, da det giver en helt særlig konsistens og smag til kagerne. Så gider du ikke det pjat, så fyr op for almindeligt hvedemel.

De her pebernødder tager vitterlig ikke mere end fem min. at ælte sammen til. Det er da noget, man kan forholde sig til, og du kan endda lade dejen ligge i fryseren i flere dage eller uger. Pebernødderne er mere milde i smagen, end dem man typisk kan købe i butikkerne. Men jo længere tid, du lader dejen “trække”, jo mere smag kommer der også ved den.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Pebernødder
Forb. tid
1 t 5 min
Tilb. tid
10 min
 
Antal: 140 stk.
Ingredienser
  • 400 g med (Jeg bruger boghvedemel)
  • 1,5 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. nellike
  • 2 tsk. ingefær
  • 60 g kokossukker
  • 100 g honning
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne sammen og ælt godt sammen til en sammenhængende masse

  2. Del dejen i to og form til to mellemstore pølser

  3. Kom film rundt om dem og læg dem i fryseren til de er faste

  4. Skær ud i mindre skiver og ælt dejen i hånden, så de bliver mere medgørlige

  5. Tril til små kugler og sæt på en bageplade

  6. Bag dem midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 8-10 min.

  7. Lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder

Opskriftsnoter

Tip! Du kan sagtens have en rulle med pebernødde-dej liggende i fryseren i flere uger. Så kan du bare tage den op, når du får lyst til at lave pebernødder