Peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær

Peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær

//Sponsoreret af Toftkær//

Jeg er så heldig, at jeg har indgået et samarbejde med skønne Toftkær. De laver de lækreste produkter, som passer perfekt ind i mit søde sundere univers. Jeg har længe været stor fan af deres poppede quinoa, som I kan se i opskrifterne her med peanutbutterbar med poppede quinoa, chokoladebar med poppede quinoa og peanutbutterbar med quinoa, dadelkaramel og chokolade. Så da jeg åbnede kassen fra Toftkær og så poserne med poppede quinoa, blev jeg ret så glad. For jeg er slet ikke færdig med at lave søde sager med det lille frø.

Derfor har jeg i samarbejde med Toftkær givet mig i kast med den her opskrift på peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær. Poppede quinoa fungerer bare i snackbarer, hvis du spørger mig. De er ikke crunchy, som man måske skulle tro, men de giver en god konsistens. Og så er de en god kilde til protein.

Den her peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær minder rigtig meget om min tidligere opskrift, du kan se ovenover, og det er der en helt speciel grund til. Når noget bare fungerer, er der da ingen grund til at opfinde den dybe tallerken en gang til? Men som noget nyt har jeg tilsat gojibær. Gojibær er en lille superfood, der er rig på c vitamin, smager let sødt med en chewy konsistens, og så komplementerer de peanutbutter ret så godt.

Hele molevitten herunder tager kun 10 min. at bikse sammen, og efter et par timer på køl er de faste nok til, at du kan sætte tænderne i dem.

Har jeg solgt den godt nok til dig? Så synes jeg bare, du skal kaste dig ud i opskriften.

Til en lille portion peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær skal du bruge:

(Opskriften giver ca. 8 barer)

2 store spsk. peanutbutter (helst smooth)

1,5 spsk. honning (helst en der er ret fast i det) eller agave sirup

1 spsk. kokosolie

1/2 tsk. vaniljepulver

Nip salt

6 spsk. poppede quinoa

3 spsk. havregryn

3 spsk. blendet/hakket gojibær

Sådan gør du:

Kom peanutbutter, honning/agave sirup, kokosolie, vaniljepulver og salt i en gryde og smelt det til en ensartet masse på middel varme. Mens blandingen smelter, blender/hakker du gojibær, så det ikke er hele bær, der kommer i dine barer (med mindre du foretrækker det). Gojibær er en smule klistret, når de bliver blendet/hakket, så blend/hak dem gerne lige inden, du skal blande alle ingredienser sammen.

Bland poppede quinoa, havregryn, gojibær og peanutybutter-blandingen i en skål og hæld det i en form beklædt med bagepapir (min form er 16×10 cm).

Pres massen flad, stil den i køleskabet i et par timer og skær den ud i aflange barer. Bliver de ikke spist med det samme, skal de opbevares i en lufttætbeholder på køl.

Velbekomme!

Peanutbutterbar med poppede quinoa og gojibær