Peanutbutter is

Peanutbutter is

Den her peanutbutter is er for peanutbutter-elskerne! En helt mælkefri is uden raffineret sukker og lækre “swirls” af peanutbutter. Tænker du “mums”? Så skal du da i gang med isproduktionen hjemme i dit køkken. 6 ingredienser, en tur i blenderen og ismaskinen (hvis du er indehaver af sådan en) og sidst i fryseren, hvis du vil lave kugler af isen. Det er nemmere, end det lyder.

God fornøjelse og velbekomme!

Peanutbutter is
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 t
 
Antal: 1 bøtte is
Ingredienser
  • 3 frosne bananer (skåret i mindre stykker, da du frøs dem ned)
  • 2 spsk. kokosmælk (den hårde del)
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 6 tsk. peanutbutter
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 dl. havremælk
Sådan gør du
  1. Inden du kaster dig ud i opskriften, skal du lige skære tre modne bananer i mindre stykker, komme dem i en pose og en tur i fryseren, indtil de er helt frosne. Kokosmælken skal også lige en tur i køleskabet, så den hårde del adskiller sig fra vandet. Når både bananer og kokosmælk er klar, kommer du alle ingredienserne i en blender og kører, indtil du har en ensartet masse

Med ismaskine
  1. Er du den heldige ejer af en ismaskine, skal du have den frem nu. Kom massen i ismaskinen og kør den, indtil du har en hård masse. Jeg kommer gerne ismassen en tur i fryseren, efter jeg har kørt den på ismaskinen. Den skal ikke have mere end en time, men det gør det meget nemmere at kugle isen.

Uden ismaskine
  1. Har du ikke en ismaskine, skal du ikke give op allerede nu, for du kan sagtens få en fin is.  Du skal bare huske at røre i massen ved indfrysningen. Hæld massen i en beholder og smid i fryseren. Rør i den ca. en gang i timen, så du undgår iskrystaller, indtil massen har den rette konsistens. Du skal regne med, at det tager nogle timer – alt efter hvordan din fryser er.