Nøddekugler

Nøddekugler

Du kender dem sikkert; de små runde chokoladekugler med nøddeovertræk i den guldfarvede indpakning… De her nøddekugler minder på mange måder om dem, de er bare fyldt med mange flere gode sager! Og så skal du også kun bruge seks ingredienser. Så hvad venter du på? Ud i køkkenet og lav eftermiddagens eller aftenens snack 🙂

De her nøddekugler tager udgangspunkt i mine to andre opskrifter på snack bites med peanutbutter og tahinsmag og snack bites med karamel. Jeg er ikke bleg for at indrømme, at i ni ud af 10 opskrifter, der anvender jeg peanutbutter. Men på det sidste er jeg også begyndt at få øjnene op for tahin. Tahin kan nemlig noget, og selvom den lidt klistrede sesamcreme ser knap så appetitlig ud i sit glas i supermarkedet, så fungerer den virkelig godt i søde sager. Den giver en blød konsistens, som er nem at arbejde med.

Så trænger du til en nem og lækker snack, så kast dig ud i opskriften herunder.

God fornøjelse 🙂

Til en omgang nøddekugler skal du bruge:

200 g dadler
120 g tahin
4 tsk. kakao
Nip salt
100 g. nødder
100-150 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Start med at riste nødderne på en pande. Når de begynder at få farve tager du dem af og lader dem afkøle. Hak dem til små stykker og del i to portioner.

Udsten dadlerne, kom dem i en blender sammen med tahin, kakao, salt og halvdelen af de hakkede nødder. Kør indtil massen er ensartet og samler sig til en klump. Tril kugler på ca. en tsk. størrelse, stil på en tallerken og kom på køl i en halv times tid.

Hak din chokolade og smelt det. Del evt. chokoladen i to og kom halvdelen af den sidste portion hakkede nødder i den del chokolade.

Overtræk kuglerne med chokolade. De kugler, der ikke er blevet overtrukket med chokoladen, hvor der er nødder i, drysser du de sidste hakkede nødder over. Stil på køl, indtil chokoladen har sat sig og nyd.

Tip! De kan holde sig en lille uge på køl – hvis der da ikke har været et par sultne tænder forbi inden 😉

Nøddekugler