Marcipankugler med hasselnøddefyld

Marcipankugler med hasselnøddefyld

//Opskrift på marcipankugler med hasselnøddefyld er sponsoreret af Toftkær//

Påsken venter lige rundt om hjørnet, så jeg har været på spil i køkkenet og udviklet opskriften på de her marcipankugler med hasselnøddefyld i samarbejde med Toftkær. For hvad er mere “påsket” end et “påskeæg” lavet af marcipan og med nougatfyld? Derfor får du her min version af et marcipan “påskeæg”, hvor du på under en time med kun 10 ingredienser, som bl.a. Toftkærs mandelmel og kokospalmesukker, kan lave din helt egen marcipan og hassenøddefyld uden raffineret sukker.

Du kan nemlig snildt lave din egen marcipan af mandelmel, så længe du har lidt til at søde det med. En tur i blenderen, og mandelmelet udgiver olie, når det bliver varmt.

Lyder det ikke lækkert? Så smut ud i køkkenet og lav de her marcipankugler med hasselnøddefyld til frokostbordet i påsken.

Til marcipankugler med hasselnøddefyld skal du bruge

(Opskriften giver ca. 10 store kugler)

Marcipan
1 pose mandelmel fra Toftkær
3 bløde dadler
1/2 – 1 tsk. mandelessens

Hasselnøddecreme
75 g hasselnødder
2 spsk. kakao
50 g kokosolie
2 spsk. kokospalmesukker fra Toftkær
2 bløde dadler
10 hassenødder
50 g. mørk chokolade

Sådan gør du:

Start med at lave marcipanen. Udsten dadlerne og kom dem i en minihakker sammen med mandelmelet. Kør indtil det samler sig og massen er fast men klistret. Tilsæt mandelessens og smag evt. til, hvor meget du vil have i. Kør igen, indtil massen har den smag, du ønsker. Form en pølse af massen, pak det ind i madpapir og film og kom det på køl.

Imens marcipanen sætter sig, rister du hasselnødderne i ovnen på 175 grader i ca. 10 min. til de er gyldne og skallen har løsnet sig. Lad hasselnødderne afkøle, og smelt kokosolien imens. Gnid skallen af hasselnødderne og kom dem, smeltet kokosolie, kakao og kokospalmesukker i en minihakker. Kør indtil hasselnødderne har udgivet en masse olie, og massen er blevet tynd og cremet. Udsten de to dadler og kom dem ned til massen i minihakkeren og kør endnu en gang. Massen er nu mere tyk, men stadig cremet. Du kan også komme dadlerne i samtidig med alle de andre ingredienser. Det tager bare lidt længere tid for hasselnødderne at udskille olie, så du får en lind creme. Til gengæld får du en mere porøs masse, der er mere cruncy – og det passer helt fint til de her marcipankugler. Det vælger du selv.

Kom cremen på køl i 30 min. eller til den er mere fast i det, og det er muligt at forme små kugler. Massen kan godt virke porøs, men det er med til at give en crunchy konsistens senere.

Tag hasselnøddecreme ud fra køl. Form små kugler af hasselnøddecreme og kom en hasselnød ind i hver. Stil kuglerne på køl i 10 min, og skær imens marcipanen ud i skiver, som du kan begynde at arbejde lidt varme. Tag hassenøddekuglerne ud fra køl og kom marcipan rundt om hver kugle. Smelt chokoladen og hæld over i striber. Lad det stivne og server.

OBS! Der vil være hassenøddecreme i overskud. Rist evt. lidt mandler på en pande og kom hasselnøddecreme rundt om hver mandel. Så får du en lækker og hurtig snack.

Marcipankugler med hasselnøddecreme