Konfektkugler med bønner

Konfektkugler med bønner

//Opskrift på konfektkugler med bønner er sponsoreret af Toftkær//

I mit samarbejde med Toftkær har jeg modtaget en masse lækre bønneblandinger, som jeg virkelig har forsøgt mig med at trylle om til søde sager. I første omgang er der kommet de her konfektkugler med bønner ud af det, som på mange måder minder om en havregrynskugle og almindelig konfektkugle. Bare uden en masse sukker og alkohol.

Ja, den er god nok – konfektkugler med bønner. Men de bønner de kan faktisk noget helt særligt. Jeg har brugt Toftkærs bønneblanding “Protein Food No 01” eller Mexicoblanding, som de selv kalder den, der er fyldt med kidney bønner, sortøjede bønner og adzuki bønner. Bønnerne er med til at give de her konfektkugler en blød konsistens, og så giver de en et ordentlig skud energi.

Nu er det ved at være den tid på året, hvor konfekt er et must på bordet. Derfor er de her konfektkugler med bønner en oplagt sag at kaste sig ud i, hvis man ikke vil have alt for mange søde sager indenbords, men stadig gerne vil have lidt sødt og lækkert. Konfektkuglerne er ikke overdrevet sødet – og det er lige, som jeg kan lide det. Men skulle du have en sødere tand end min, så kan du altid skrue op for mængden af agave sirup og vanilje. Eller måske tilføje hakkede dadler, figener eller abrikoser i massen.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Til 20 konfektkugler med bønner skal du bruge:

1 dl. kogte bønner (Toftkærs “Protein Food No 01”)
60 g. havregryn (jeg bruger glutenfri)
3 spsk. kakao
4 spsk. agave sirup
1 spsk. peanutbutter
2 tsk. vaniljeekstrakt
Nip salt
Mørk chokolade til overtræk (jeg bruger en 92% sødet med kokossukker)

Sådan gør du:

Start aftenen inden med at sætte dine bønner i blød i vand i en beholder med låg. Bønnerne udvider sig, så der skal være godt med vand i. Lad stå natten over og hæld vandet fra dagen efter. Kom bønnerne i en gryde med 2 dele vand (1 del bønner  = 2 dele vand). Jeg kogerne bønnerne ved middel varme, så de kan passe sig selv, og jeg kun en gang imellem skal røre i dem. Det tager lidt tid, men det gør, at jeg ikke skal hænge over gryden hele tiden. Kog bønnerne godt bløde – gerne så det er en klistret masse – og afkøl.

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Stil massen på køl i 30 min. og tril til kugler, som igen stilles på køl. Når kuglerne er blevet faste, overtrækker du dem med smeltet chokolade.

Voila, så har du nogle proteinrige konfektkugler!

Konfektkugler med bønner