Karameller

Karameller

Her får du karameller. Syndige, bløde og tilpas chewey med lækker chokoladeknas i god kombination med vanilje og salt. Alt sammen uden raffineret sukker og almindelig mælkeprodukt. De her karameller er ikke bare karameller, som du kender dem. Det er karameller med brunsviger-faktor!

Hvad siger du så? Har jeg solgt opskriften, så du bare må i gang ude i køkkenet? Syv ingredienser og du er godt kørende, og du får en karamel der smager ret så meget af fyldet ovenpå en brunsviger. Det er kokossukkeret, der er den magiske fætter og giver en karamelsmag. Opskriften udspringer fra min opskrift på Quinoabar med karamel, hvor jeg har givet karamellen længere tid på varmen. Wupti, og der er lækre, chewey karameller.

Karamellerne er uden raffineret sukker og er lavet på cashewfløde. Jeg bruger efterhånden cashewfløde til mange ting, da nødderne giver en cremet konsistens, der specielt er perfekt til søde sager. Selvom det måske lyder kompliceret at lave sin egen cashewfløde, så er det bestemt ikke tilfældet. Så skal du have lidt lækkert til weekendens slik eller måske vil prøve dig frem med lidt lækkert til juleknaset, så er de her karameller helt klart et godt bud.

God fornøjelse!

Til en bunke karameller med brunsviger-faktor skal du bruge:

(Opskriften giver ca. 20 karameller.)

2 dl. cashewfløde (laves på 1 del cashewnødder og 2 dele vand)
4 spsk. kokosolie
3 dl. kokospalmesukker
1 dl. agave sirup
1/2 tsk. vanilje
Nip salt
Chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Start med at lave din egen cashewfløde dagen inden. Du kan også bruge almindelig fløde, hvis du er mere til det. Opblød 1 dl. cashewnødder i koldt vand i en skål natten over og hæld vandet fra dagen efter. Blend cashewnødderne med 2 dl. vand, indtil der ikke er nogen klumper.

Kom cashewfløde, kokosolie, kokospalmesukker, agave sirup, vanilje og salt i en gryde på fuld varme og kog det op. Når det koger skruer du ned for varmen til middel varme og rører i det i 20-25 min., så det ikke brænder på. Du kan godt gå til og fra det, uden der sker noget. Men hold øje for en sikkerhedsskyld og rør i det en gang imellem. Når massen bliver tyk og en smule sej, kan du hælde en lille klat på en tallerken. Bliver den fast i det, så er den færdig og kan hældes i en firkantet beholder og stilles på køl. Lad den gerne stå natten over, indtil karamellen er fast men stadig chewy.

Skær karamellen ud i mundrette stykker, overtræk med chokolade og stil på køl, indtil chokoladen har sat sig.

Karameller