Kakaosnitter

Kakaosnitter

Reklame | opskrift på kakaosnitter i samarbejde med Toftkær

Julen står for døren, så mon ikke du allerede har fået de fleste juleforberedelser i orden og sørget for alle de lækkerier, der skal på bordet i juledagene? De er i hvert fald ved at falde godt på plads herhjemme hos mig. En af de julesmåkager, der bliver kørt ned herhjemme er opskriften på de her kakaosnitter.

Jeg kan huske kakaosnitterne fra min barndom, hvor min mormor bagte et væld af forskellige småkager. Når man er en stor familie, er der jo også mange forskellige præferencer og yndlingskager. Kakaosnitten har egentlig ikke været en del af min jule-kage-must-have, men det er en klar fejl. For de er så simple og lækre, at man ikke kan undgå gerne at ville sætte tænderne i dem.

Det skal være nemt at lave lækre sager

For mig gælder det også, at tingene skal være forholdsvis nemme at kaste sig ud i. Bevares, jeg kan bestemt også godt li’ lidt udfordrende kager, men lige når det kommer til småkager, så skal det være nemt. Og det er de her kakaosnitter, for hovedingrediensen er Toftkærs dadelrulle, der både er med til at give en god konsistens og sødme fra dadlerne. Samtidig har Toftkær også kakaonibs i deres produktsortiment – og de er helt perfekte til at forstærke kakaosmagen i de her kakaosnitter.

Mangler du et lille bageprojekt her i juledagene, så kast dig ud i de her. Det kræver kun otte ingredienser.

God fornøjelse 🙂

Kakaosnitter
Forb. tid
1 t 5 min
Tilb. tid
10 min
 
Antal: 40 stk.
Ingredienser
  • ½ dadelrulle m. smag af hasselnød
  • 100 g margarine
  • 100 g mel
  • 50 g kakao
  • 20 g kakaonibs
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 tsk, honning
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i en røremaskine og bland det hele godt sammen. Dejen skal være sej og klistret

  2. Fordel dejen i en form med bagepapir, så dejen får en højde på omkring 0,5 cm.

  3. Kom dejen i formen i fryseren og lad dem stå her i mindst 30 min.

  4. Når dejen i fryseren har sat sig, skærer du den ud i strimler på 1 cm.

  5. Skær efterfølgende hver strimmel i mindre stykker på skrå, så du får spidse kanter i hver ende af snitterne

  6. Kom hver snitte på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i 8-10 min.

  7. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke i kanten

  8. Når de kommer ud af ovnen, er de bløde i midten. Lad dem afkøle helt på en rist, og de bliver sprøde

  9. Opbevar dem i en lufttæt beholder