Kakao karameller

Kakao karameller

Jeg har en lille svaghed for karameller – særlig guldkarameller. Mhmmmm… Den lidt seje karamel, der sætter sig mellem tænderne og den sprøde chokolade, der knaser skønt. Mums! Derfor har jeg også lavet min egen version karameller – både helt plain, hvor de smager lidt af brunsviger, og nogle med kaffe for kaffeelskeren. Og jeg har igen været en tur i køkkenet og laver en variation. Denne gang med kakao.

De her kakao karameller er lige som mine andre karamelopskrifter både syndige, bløde og dejligt chewey med en dejlig brændt smag – og det er selvfølgelig alt sammen uden raffineret sukker og almindelig mælkeprodukt.

Rå kakaopulver eller ej

Meeen… man skal være til smagen af kakao. For i den her opskrift skal du slutte af med at rulle kakao karamellerne en tur i rå kakaopulver. Det har en lidt bitter smag, men jeg synes, det står helt fint til den søde karamel. Du kan selvfølgelig altid vælge at bruge kakaopulver, hvor der er tilsat lidt sødt i, hvis den rå version bliver liiiige lidt for rå til dig.

Prøv måske også at undlade kakaopulveret udenpå og brug det kun i selve karamelmassen.

Skal karamellerne være bløde som smør eller hårde som bolsjer?

Hvis du spørger mig, så skal de være begge dele! Hvorfor gå på kompromis, når man kan få det hele…

Kakao karamellerne får i den her opskrift lov til at simre og blive en ret sej masse. Det giver effekten af et karamelbolsje, der er hårdt, når det kommer ind i munden, men ret hurtigt bliver blødt som smør. Det kan jeg rigtig godt li’. Men er du ikke til det, så giv karamelmassen 20-30 min. i stedet for.

Du må bare endelig ikke give dem for lidt, for så sætter karamelmassen sig ikke rigtigt og bliver mere bare til en gele-agtig sag.

God fornøjelse i karamelkøkkenet 🙂

Kakao karameller
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
40 min
 
Antal: 40 stk.
Ingredienser
  • 2 dl cashewfløde (laves på 1 dl cashewnødder og 2 dele vand)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 3 dl kokossukker
  • 1 dl agave sirup
  • 3 spsk. kakao
  • Nip salt
Sådan gør du
  1. Start med at lave din egen cashewfløde. Du kan også bruge almindelig fløde, hvis du er mere til det. Opblød 1 dl cashewnødder i koldt vand i mindst et par timer

  2. Hæld vandet fra cashewnødderne og blend dem sammen med 2 dl vand i en blender, indtil der ikke er nogen klumper

  3. Kom cashewfløde, kokosolie, kokossukker, agave sirup, kakao og salt i en gryde på fuld varme og kog det op

  4. Når det koger skruer du ned for varmen til middel varme og rører i det i 30-40 min., så det ikke brænder på. DU kan godt gå til og fra det, uden der sker noget. Men hold øje for en sikkerhedsskyld og rør i det en gang imellem

  5. Når massen bliver tyk og en smule sej, kan du hælde en lille klat på en tallerken. Bliver det fast i det, så er den færdig og kan hælde i en beholder og stilles på køl

  6. Mens karamellen stadig er lidt lun, skærer du den ud i mindre stykker

  7. Tril hvert stykke til en kugle

  8. Tril dem i kakaopulver

  9. Lad dem sætte sig og opbevar dem i en lufttæt beholder