Honninghjerter

Honninghjerter

Det er december, og det er endelig blevet den tid på året, hvor det er helt OKAY at spise småkager, kager og andre søde sager både i hverdagene og i weekender 🙂 Så her kommer der en ultimativ opskrift på en juleklassiker: HONNINGHJERTER.

Honninghjerter har egentlig aldrig været en fast bestanddel af julebordet i min familie. Men når jeg tænker på julens søde sager, så dukker honninghjerter op. Derfor har jeg kastet mig ud i at lave min egen version af kagen. Den her opskrift er nemlig ikke som den traditionelle. Den er glutenfri og udelukkende lavet på havregryn blendet til havremel. Jeg synes nemlig, det er sjovt at kaste sig ud i at lave små tvist på de velkendte kager.

Men bortset fra det glutenfrie aspekt, så smager de her honninghjerter lige præcis som et honninghjerte skal. De er dejligt milde med smag af honning og julens krydderier, så har du tid og tålmodighed til et lidt længerevarende kageprojekt, så skal du prøve opskriften.

Andre jule-bage-projekter

Når du nu alligevel er i gang i køkkenet, hvad så med at prøve nogle andre opskrifter? Hvad med at sætte tænderne i de her sundere brunkager, hjemmelavet chokolade med honningristede nødder eller fyldte chokolader med hindbærkaramel?

Honninghjerter
Forb. tid
2 d
Tilb. tid
12 min
Hviletid
3 d
 
Antal: 20 store honninghjerter
Ingredienser
  • 200 g honning
  • 300 g havregryn
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. potaske
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. nellike
  • 1 tsk. allehånde
Sådan gør du
Fordej
  1. Først skal der laves en fordej, der skal stå i mindst 48 timer. Så start med at blende havregrynene til fint mel i en minihakker.

  2. Smelt honning ved middel varme og bland det sammen med havremelet. Bland godt sammen til du får en ensartet masse.

  3. Kom fordejen i en lufttæt beholder og stil den i et mørkt skab i mindst 48 timer.

Honningkagedejen
  1. Når fordejen har stået i et par dage, kan du begynde på selve dejen til honningkagerne. Bland æggeblommerne og hjortetaksalt.

  2. Rør potaske sammen med vand og kom det, æggeblandingen og alle krydderierne i fordejen.

  3. Ælt godt sammen og rul ud på et meldrysset bord og udstik hjerter.

Bagning og opbevaring
  1. Bag honninghjerterne i ovnen ved 175 grader i 10-12 min.

  2. Lad honninghjerterne afkøle. De bliver helt hårde, når de er kolde. Men de skal have en blød konsistens, så de skal en tur i køleskabet med et vådt klæde over sig.

  3. Læg honninghjertene i et fad, gør et viskestykke vådt og læg det over fadet. Viskestykket må ikke røre honninghjerterne, men skal bare dække fadet.

  4. Hos mig tog det omkring tre dage, før honninghjerterne havde den rette konsistens. Men kig til dem løbende og tilsæt evt. mere vand til viskestykket, hvis det er blevet tørt.

  5. Pynt evt. honninghjerterne med chokolade og opbevar dem i en lufttæt beholder.