Hindbærkage

Hindbærkage

Sommeren er over os, og det betyder sol, varme og bær i massevis! I min have vrimler det med hindbær lige nu, så jeg har været et smut i køkkenet og tryllet de mange søde og friske hindbær om til en lækker hindbærkage.

Men ingen kage uden et sundere tvist her på domænet, så jeg har selvfølgelig piftet kagen op med lidt alternativer. I den her hindbærkage får du en let og sommerlig kage lavet på kikærter og uden raffineret sukker. Kikærterne giver utroligt nok en let og svampet konsistens og samtidig en masse gode proteiner, der mætter godt.

Så skal du bruge en kage, til når gæsterne kommer eller bare til din egen lækkersult, så kræver det kun ni, nemme ingredienser.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Pssst! Kunne du tænke dig at prøve andre opskrifter med kikærter, så prøv min opskrift på müslibarer med kikærter.

Til en hindbærkage i otte muffinsforme skal du bruge

Ingredienser

1 dl. kikærter (jeg bruger bare dem fra dåse)
2 æg
130 g kokossukker
Kornene fra en halv vaniljestang
80 g kokosolie
200 g fuldkornsmel (jeg bruger fuldkornsspeltmel)
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
80 g hindbær

Sådan gør du:

Pisk æg, kokossukker og vanilje til en luftig æggemasse. Blend kikærterne med 1/2 dl. vand til en ensartet masse. Smelt kokosolien, kom den sammen med kikærtemassen i æggeblandingen og bland godt sammen. Tilsæt mel, bagepulver, salt og 2/3 af hindbærene i æggeblandingen og pisk det godt sammen.

Fordel dejen i otte mellemstore muffinsforme. Kom to eller flere hindbær i hver af kagerne og pres dem let ned, så de er let dækket af dejen. Bag kagerne i ovnen i 175 grader i 20 min. Lad dem køle af og nyd til en god kop kaffe.

Tip! Kagerne klarer sig rigtig fint på frost. Tag dem blot ud af fryseren og lad dem tø op. Varm dem evt. let op i microen eller i ovnen, inden du serverer dem. Så er de som nybagte.

Hindbærkage