Hindbær cookies

Hindbær cookies

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker hindbær og farven lyserød. Særligt det første kan man se på den voksende mængde af opskrifter med hindbær… Hindbærkage, fyldte chokolader med hindbærkaramel, snitter med hindbærmarmelade og studenterbrød. Men jeg elsker i den grad også cookies, og lige her og nu giver jeg dig opskriften på en fin, lyserød hindbær cookie. Så bliver det ikke bedre! 🙂

Nemme basis ingredienser

I sidste uge fik jeg lige pludselig lyst til noget lækkert. Dog var det begrænset, hvad køkkenet tillod at stille min lækkersult med. Men har man lidt havregryn, kokosolie og honning, så kan man ret hurtigt lave en lækker lille snack. Det er de ingredienser, de her hindbær cookies bygger på. For mig skal det nemlig være nemt at stille sin lækkersult, når den melder sig.

Udover havregryn, kokosolie og honning skal du kun have fingrene i mel, bagepulver, vanilje og lidt salt – og ja så selvfølgelig også en omgang frosne hindbær.

Fineste lyserøde cookies

Hindbær er en genial ingrediens at komme i sit bagværk. De kan både give sødme, være det syrlige element og give den fineste lyserøde farve, som du får med de her hindbær cookies. Har du ikke lige frosne hindbær på lager, så er jeg ikke i tvivl om, at du kan give dig i kast med fx jordbær eller blåbær.

Så trænger du til en lidt tøset snack, så skal du sætte tænderne i de her lyserøde sager. God fornøjelse 🙂

Hindbær cookies
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
 
Antal: 10 stk.
Ingredienser
  • 100 g frosne hindbær
  • 60 g havregryn
  • 70 g mel (jeg bruger boghvedemel eller fuldkorns rismel for en glutenfri udgave. Ellers bruger jeg speltmel)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • Nip salt
Sådan gør du
  1. Varm de frosne hindbær i en gryde ved middel varme, indtil de er bløde. Lad dem afkøle.

  2. Bland imens havregryn, mel, kokosolie, honning, bagepulver, vanilje og salt i en skål. Massen minder om crumble og falder fra hinanden.

  3. Kom hindbær i og bland godt sammen til en klistret masse.

  4. Tril 10 kugler og flad dem ud på en bageplade.

  5. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 min. til de er sprøde i kanten og gyldne i midten.

  6. Lad dem afkøle på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder efterfølgende.