Drømmekage

Drømmekage

//Opskrift på drømmekage er reklame i samarbejde med Toftkær//

Kan det blive mere klassisk og rigtig mormor-agtigt, end et stykke drømmekage? Ikke hvis du spørger mig. For mig er drømmekage forbundet med barndommens søde sager, hvor drømmekagen næsten var et must på kagebordet – og det er da også helt forståeligt. Drømmekage er nem at bikse sammen, den er hurtig at bage, og så smager den bare virkelig godt. Så hvorfor ikke prøve at lave en drømmekage med et lidt “sundere” tvist?

Opskriften på en lidt sundere drømmekage får du her, hvor Toftkærs forkogte kikærter er med til både at give fylde, lethed og mæthed sammen med deres ristet kokos. Netop den ristet kokos er perfekt til et stykke drømmekage, da den let ristede og brændte smag fra kokosen giver lige præcis dén smag, der skal være i drømmekagens topping. Vil du have ekstra kokossmag, så brug en kokosolie, der ikke er smagsneutral.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Til drømmekage skal du bruge

Kagen
1 dl. forkogte kikærter fra Toftkær
2 æg
150g kokossukker
Kornene fra 1 hel vaniljestang
100g kokosolie
200g fuldkornsmel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Topping
100g kokosolie
100g kokossukker
100g ristet kokos fra Toftkær
1/2 dl. mælk (jeg bruger plantemælk)

Sådan gør du:

Start med at koge de forkogte kikærter  i 10 min. til de er bløde. Lad dem afkøle og pisk imens æg, kokossukker og vanilje til en luftig æggemasse. Blend kikærterne med 1/2 dl. vand, så du får en ensartet masse uden klumper. Smelt kokosolien, kom den og kikærtemosen ned i æggeblandingen og bland godt sammen.

Bland mel, bagepulver  og salt og kom det i dejen. Pisk det godt sammen og fordel dejen i en form på 25×15 cm med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 175 grader i 20 min., inden du kommer toppingen ovenpå.

Topping
Smelt kokosolie, kokossukker, ristet kokos og mælk i en gryde ved middel varme, imens kagen bager. Når kagen har bagt i 20 min. tager du den ud af ovnen. Kagen skal være en smule underbagt. Skru ovnen op på 220 grader, og fordel imens toppingen på kagen, mens ovnen bliver varmere.

Bag kagen i yderligere 5 min. til toppingen er gylden og karamelliseret. Tag kagen ud og lad den køle af, inden du sætter tænderne i den.

Drømmekage