Chokolademuffins med kaffe

Chokolademuffins med kaffe

Jeg er ikke typen, der praler eller hylder mig selv… men lige med de her chokolademuffins med kaffe sker der en undtagelse. For det er noget af det lækreste, der længe er blevet til i mit køkken…

De her chokolademuffins har en intens smag af chokolade, og sammen med kaffen får de lidt en brændt smag. Samtidig gør kaffen også konsistensen dejlig svampet og langt fra tør og smuldrende – som nogle chokolademuffins desværre er. Så ja, de her chokolademuffins med kaffe er et must at prøve, hvis man lige som jeg, er vild med mørk chokolade (og kaffe).

Nemme glutenfri eftermiddagslækkerier uden raffineret sukker

Det tager omkring 10 min. at slå dejen sammen, og så skal kagerne ellers bare hygge sig for sig selv i ovnen i ca. 30 min. Det er da nemt? 🙂

Oveni det så er kagerne også bagt på kokossukker, som også bidrager til den lidt brændte smag. Sådan lidt karamelagtig. Det, synes jeg, bidrager til en god rund smag i kagerne. 

I den her opskrift har jeg kastet mig ud i en glutenfri version. Det skyldes hverken intolerance eller ej. Bare ren og skør den smag, som jeg synes, boghvedemel giver i bagværk. Skal det være glutenfrit, så bager jeg stort set altid med boghvedemel. Gider du ikke det der glutenfrie halløj, så vil jeg klart anbefale at bruge speltmel – og måske endda i en fuldkornsudgave.

Så skal du være lidt god ved dig selv en dag, så vil jeg så et slag for at prøve de her chokolademuffins.

Psst! Nu vi snakker om chokolade, hvad så med at prøve de her chokoladecookies med mandelsmør? De har samme intense chokoladesmag, som de her muffins 🙂

Chokolademuffins med kaffe
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 
Antal: 10 stk.
Ingredienser
 • 1 dl kold kaffe
 • 3 æg
 • 250 g kokossukker
 • 1 tsk vanilje
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 spsk kakao
 • 125 g boghvedemel
 • 125 g smeltet smør
 • 150 g mørk chokolade
 • 100 g valnødder
Sådan gør du
 1. Pisk æg, kokossukker, kaffe og vanilje godt sammen.

 2. Sigt mel, bagepulver og kakao i æggeblandingen og vend det godt sammen.

 3. Smelt smør og lade det køle af.

 4. Hak chokolade og valnødder.

 5. Vend chokolade, valnødder og smør i dejen.

 6. Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 175 grader i 30 min.