Chokoladecookies med mandelsmør

Chokoladecookies med mandelsmør

Reklame | opskrift på chokoladecookies med mandelsmør i samarbejde med Toftkær

Juleforberedelserne er så småt sat i gang hjemme hos mig. Jeg allerede har lavet den første portion traditionelle vaniljekranse og de her karameller med peanutbutter, som jeg delte tidligere på ugen. Der skal jo lidt lækkert til hele december, så man ikke skal vente heeeelt til juleaften med at sætte tænderne i lækkerierne. Derfor får du nu opskriften på de her nemme og lækre chokoladecookies med mandelsmør. Så kan du starte på julelækkerierne allerede nu. Ingen siger jo, at lækkerierne absolut skal være brunkager, vaniljekranse og pebernødder… 🙂

Og er det ikke noget med, at man skal stille cookies & milk frem til julemanden? 😉

Basisprodukter kan altså også noget

Toftkær har et ret stort udvalg af basisprodukter, som du kan bruge i rigtig mange ting. Vidste du, at de har alt fra kerner, mel, bønner og sukker? Og er man kreativ, kan sagerne trylles om til lækre ting. Til den her opskrift har jeg kastet mig over deres kokossukker (fordi jeg eeelsker den karamelsmag, kokossukker giver) og mandelmel.

Det lyder måske ikke som den helt store vildskab i kreativiteten, men mandelmelet skal du lave til din egen mandelsmør, så chokoladecookiesene får en dejlig sprødhed. Du skal have tålmodighed, for mandelsmør er ikke noget, der kommer på fem min., men det er stadig nemt og kræver blot en minihakker.

Så kast dig ud et søndagsprojekt og lav de her nemme chokoladecookies, der er bløde i midten og sprøde i kanten. God fornøjelse.

Chokoladecookies med mandelsmør
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
12 min
 
Antal: 16 stk.
Ingredienser
  • 1 pose mandemel
  • 100 g kokossukker
  • 1 æg
  • 200 g mørk chokolade
  • 25 g kokosolie
  • 0,5 tsk bagepulver
  • Nip salt
Sådan gør du
  1. Start med at lave mandelsmørret ved at blende mandelmel. Det tager omkring 10-12 min. i en minihakker

  2. Smelt 150 g af den mørke chokolade, tilsæt kokosolien og lad det smelte sammen

  3. Pisk æg of kokossukker luftigt. Kom chokoladeblandingen og mandelsmør i og bland godt sammen

  4. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål og sigt det i ægge- og chokoladeblandingen. Bland det hele godt sammen, hak og vend de sidste 50 g. mørk chokolade i

  5. Tril 20 kugler og fordel dem på en bageplade

  6. Tryk hver kugle flad og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 10-12 min., så de er sprøde i kanten og bløde i midten. Nyd dem gerne lune