Chokolade roulade

Chokolade roulade

Der findes roulade med flødeskum, roulade med syltetøj, roulade med flødeskum og syltetøj, og så findes der roulade med chokolade – lige præcis som den her chokolade roulade. Den her udgave er lavet glutenfri, men frygt ej. Rouladen er lige så luftig, som du kender en god gammeldags roulade, som mormor serverede den.

Rouladen – et barndomshit

Det var det i hvert fald i min barndom. En let, luftigt og lækker kage til de varme sommerdage hjemme i bedsteforældrenes have. Oftest med jordbær- eller hindbærmarmelade og flødeskum.

Roulade er en klassiker – det kan vi ikke komme udenom – og så er det tilmed en utrolig nem kage at kaste sig ud i, hvis man en dag får lyst til en eftermiddagskage.

Luftig lagkagebund med cremet chokoladefyld

Bunden i den her chokolade roulade minder på mange måder om en luftig lagkagebund. Hele fidusen i, at få en luftig og let bund ligger i en luftig æggesnaps. Jo længere tid du pisker, jo mere luftig bliver den.

Måske tænker du, at man da umuligt kan få en lige så let og luftig æggesnaps med kokossukker som med almindelig sukker. Men det kan du altså – og sammen med mandelmelet lover jeg dig for, at du kommer til at sætte tænderne i en yderst luftig roulade.

Glutenfri eller ikke glutenfri?

Når jeg bager glutenfri, bruger jeg altid boghvedemel. Det er nemt at arbejde med og minder meget om hvedemel. Gider du ikke lige det der glutenfrie, så kan du snildt bare bruge hvedemel. Men udskift endeligt ikke mandelmelet, da det er med til at give en luftig bund.

 

… Som så mange andre kager – og særligt lagkager – er den her chokolade roulade allerbedst dagen efter, den er rullet sammen. Så kan du holde snitterne fra den, så gør det – du vil ikke fortryde ventetiden 😉

God fornøjelse 🙂

Chokolade roulade
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t 10 min
 
Antal: 1 roulade
Ingredienser
Chokoladefyld
  • 1,5 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
Bund
  • 3 æg
  • 100 g kokossukker
  • 1 spsk. vanilje
  • 50 g boghvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kakao
Sådan gør du
Chokoladefyld
  1. Smelt mørk chokolade og lad det afkøle en smule

  2. Pisk fløde og bland forsigtigt den smeltede chokolade i. Den vil skille, da masserne har forskellig temperatur, men det gør ikke noget for resultatet

  3. Stil chokoladefyldet på køl

Bund
  1. Pisk æg, kokossukker og vanilje luftigt. Du skal piske i 3-5 min. til æggemassen er hvidlig og skummende

  2. Bland mel, bagepulver og kakao i en skål og vend det forsigtigt i æggemassen

  3. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag den i 180 grader varmluft i 10 min. Den skal være gylden og sprød i kanterne

  4. Læg et stykke bagepapir klar på køkkenbordet og strø kokossukker udover

  5. Når bunden er bagt, vender du den straks ud på bagepapiret med kokossukker

  6. Træk det andet bagepapir af bunden og lad den afkøle i 5 - 10 min.

  7. Fordel chokoladefyldet på den afkølede bund og rul sammen til en pølse

  8. Rul rouladen ind i bagepapir og kom den på køl i mindst 1 time