Chokolade med honningristet nødder

Chokolade med honningristet nødder

Er du klar på en virkelig nem opskrift på en lækker chokoladesnack? Så får du her min opskrift på en plade chokolade med honningristet nødder, der til dato er min absolutte nemmeste og hurtigste opskrift med kun fire ingredienser.

Jeg har tidligere delt min opskrift på hjemmelavet raw chokolade, hvor jeg laver chokoladen helt fra bunden. Det kan måske godt lyde lidt kompliceret at kaste sig ud i – specielt når man en aften pludseligt får lyst til lidt lækkert. Så derfor får du her en ny opskrift på en chokoladesnack, hvor jeg er ret sikker på, at du har ingredienserne i dit køkken. Det skal jo være nemt at bikse en sundere snack sammen, når den søde tand melder sig. Og så er det da bare lidt sjovere at lave sin egen chokolade og servere for gæster? 🙂

Prøv dig frem med endnu mere honning og få en smag ala toblerone eller prøv måske at komme lidt tørret frugt i.

God fornøjelse!

Til en plade chokolade med honningristet nødder skal du bruge:

75 g mørk chokolade (jeg bruger mindst 70% og gerne helt op til 92%)
50 g mandler
25 g hasselnødder
3 tsk. honning

Sådan gør du:

Kom mandler og hasselnødder på en pande sammen med 2 tsk. honning (der må gerne være top på tsk.). Varm panden og ved middel varme og lad honningen smelte og boble op, mens du rører nødderne rundt i det. Når honningen begynder at klistre og være lidt “brændt i det”, tager du nødderne af panden og lader køle.

Hak chokoladen og smelt det over et vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen er helt smeltet, kommer du den sidste tsk. honning i og lader det smelte sammen med chokoladen. Har du chokoladen over et vandbad, fjerner du skålen herfra og undgår, at der kommer damp i.

Hak de honningristede nødder sådan, som du gerne vil have dem – både groft og fint virker. Kom nødderne i chokoladen og vend det hele sammen. Kom hele blandingen i en form beklædt med bagepapir og stil på køl i et par timer. Skær ud i mundrette stykker og nyd chokoladesnacken.

Chokolade med honningristet nødder