Chokolade is

Chokolade is

Nu er der vist ingen tvivl om, at det er blevet isvejr! Derfor kommer der her endnu en opskrift på en lækker og yderst nem is. Den her gang får du opskriften på en chokolade is, hvor du kun skal bruge 5 ingredienser. Ja kun 5! Nemmere bliver det da ikke. Så hvis du er til lækker, cremet is, der ovenikøbet er i den sundere ende af skalaen, så skal du læse videre herunder.

Bananer og dadler i harmoni

Normalt bruger jeg enten bananer eller dadler til at søde med i mine forskellige opskrifter. Bananerne giver en lækker fed sødme og samtidig en cremet konsistent, mens dadler giver en karamelagtig smag og en vis cheweyness i konsistensen. Men hvorfor vælge enten eller? Her får du begge dele, og det gør de her chokolade is super bløde og afrundet i smagen.

Mælkefri og ingen dikkedar

De her chokolade is bliver hos mig lavet på plantemælk. Men de kan sagtens laves på almindelig komælk, hvis du er mere til det. Hvis jeg skal anbefale en god plantemælk netop til denne opskrift, er det havremælk. Havren har en god sødme, der spiller godt sammen med de andre ingredienser.

De fem ingredienser, chokolade isen består af, skal bare en tur i blenderen, kommes i isforme og så en tur i fryseren. Nemmere bliver det da ikke. Så hvis du laver isene fra morgenstunden, så kan du have lækre is klar om eftermiddagen efter arbejde. Smart 😉

Prøv i samme omgang også den her peanutbutter is, rababer is eller måske en omgang hindbær is.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Chokolade is
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 t
 
Antal: 5 stk.
Ingredienser
  • 5 modne bananer
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 100 ml. mælk (jeg bruger havremælk)
  • 5 dadler
  • 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Kom bananer, kakao, mælk og dadler i en blender og kør indtil en ensartet og lind masse

  2. Fordel massen i fem isforme og stil dem på køl, indtil de har sat sig

  3. Hak chokolade og smelt det i et glas, hvor der er mulighed for at dyppe isen ned i

  4. Tag isene ud af formene og dyp hver istop ned i chokoladen

  5. Kom isene på frys i 5-10 min. til chokoladen er fast og sprød