Chia æble dessert

Chia æble dessert

//Opskrift på chia æble dessert er sponsoreret af Toftkær//

Jeg eeeelsker chiafrø, for det lille bitte frø kan på magisk vis trylle sig om til en helt fantastisk grød, som ikke kræver noget som helst af mig. Giv chiafrøene lidt væske, og du skal se løjer. Hjemme hos mig bliver det kære lille frø brugt i min morgenmad enten i en grød eller som topping, men bestemt også som en dessert, hvis jeg pludselig får gæster – eller jeg selv får lyst til lidt lækkert en eftermiddag. Den her chia æble dessert bruger jeg selv mest som morgenmad – for det må godt være lidt festligt, når man sidder i sit køkken kl. 6 om morgenen og prøver at få øjne igen 😉

Det bedste af det hele er, at den her opskrift på chia æble dessert ikke kræver ret meget. Den kan laves dagen før og toppes med granola om morgenen. Og så skal du ikke bruge andet end 10 ingredienser og måske en halv time i køkkenet, mens grøden simrer, og granolaen bager. For det kræver ikke ret meget at lave den her chia æble dessert; chiagrøden skal du blot røre sammen, æblegrøden skal bare simre og have en tur med stavblenderen, og granolaen skal lige røres i en gang imellem, mens den er i ovnen. Det lyder da ret nemt, ikke?

Så vil du også have et festligt morgenmåltid eller bare lidt lækkert, så skal du prøve den her opskrift.

Til fire små portioner chia æble dessert skal du bruge:

Chiagrød

2 dl plantemælk
6 spsk. chiafrø fra Toftkær
1/2 tsk. vaniljepulver

Æblegrød
10 små til mellemstørrelses æbler
0,5 dl – 1 dl vand
Nip vaniljepulver

Granola
4 dl. havregryn/speltflager
2 spsk. sesamfrø fra Toftkær
3 spsk. poppede quinoa fra Toftkær
3 spsk. honning
1 tsk. kanel

Sådan gør du:

Start med at koge din æblegrød. Rens dine æbler og skær kernehuset fra. Jeg lader skrællen sidde, så min grød får en fin lyserød farve. Skær æblerne ud i både eller tern og kom i en gryde med vand og lidt vanilje. Lad det simre, indtil æblerne er kogt ud. Tag af varmen og lad det stå og køle lidt, før du stavblender det og får en fin blød grød.

Mens grøden simrer, blander du alle ingredienserne til granolaen i en skål og fordeler det på en bageplade. Bag det ved 175 grader i 10-20 min. Sørg for at se til det med jævne mellemrum og rør rundt i blandingen. Når det hele er blevet gyldenbrunt, tager du det ud af ovnen og lader køle. Når det er kølet, skulle det gerne være sprødt, og du kan knække det, så det ikke er i klumper.

Rør chiafrø og vanilje ud i plantemælken i en skål, og lad det trække i 5 minutter. Chiafrøene suger væsken til sig, så du får en cremet masse. Sker der ikke rigtig noget, kan du altid tilføje lidt flere chiafrø, men pas på du ikke får for mange i. Hæld chiamassen på glas og stil på køl, mens æblegrød og granola også køler.

Når æblegrøden er lun og chiamassen har sat sig i glassene, fordeler du et lag æblegrød ovenpå chiamassen og topper med granolaen.

Tip!
Perfekte som en lille dessert eller som morgenmad, der kan gøres klar aftenen inden. Bruger du det som morgenmad, så vent med at komme granola på til lige før, du skal sætte tænderne i den. Granolaen suger væsken fra æblegrøden til sig – og så forsvinder den lækre crunch.

Chia æble dessert