Blommetærte

Blommetærte

Den her opskrift MÅ du ikke gå glip af! Det er frugttærte, når det er bedst – og så er opskriften tilmed lavet på havregryn og er uden raffineret sukker. Blommetærte du kan have klar på en halv time. Mums siger jeg bare.

Når eksperimentet endelig lykkes

I de her hjemmearbejdsdage i krisetiden kalder på noget lækkert. Jeg har længe eksperimenteret med mørdej på en lidt sundere eller anderledes måde, men det har ikke rigtig lykkedes – før nu. Jeg ville gerne have en mørdej uden gluten og helst på en basis ingrediens, som man normalt har i hjemmet. Den skulle også være uden raffineret sukker og uden smør. Men det sidste er ikke lykkes endnu. Derfor er den her opskrift på blommetærte bagt med margarine.

Havregryn, havremel, porøs mørdej

Den magiske ingrediens i blommetærten her er havregryn. Det giver både en lidt sød smag til kagen og giver en porøs konsistens til den færdigbagte tærtekant. Og det elsker jeg ved en tærte!

Det er jo ikke lige frem sæson for blommer, men det var, hvad min fryser bød på, da mørdejen endelig sad i skabet. Har du ikke lige blommer i hjemmet, så kan du sagtens lave tærte med andet frugtfyld. Prøv f.eks. med jordbær eller med æble, kanel og mandler. Er du ude i de smage, kan du også tage et kig på mine opskrifter på crumblekage med jordbær og rabarber eller æblecrumble.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Blommetærte
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
 
Antal: 1 tærte
Ingredienser
Mørdej
  • 2,5 dl havregryn
  • 3 spsk. kokossukker
  • 75 g margarine
  • 2 spsk. vand
Blommefyld
  • 300 g blommer
  • 4 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. vanilje
  • Sjat vand
  • Håndfuld hasselnødder
Sådan gør du
  1. Blend havregrynene i en minihakker, så det bliver til mel

  2. Kom havremel i en skål med kokossukker

  3. Ælt margarine sammen med havremel og kokossukker, til det samler sig

  4. Tilsæt vand, så massen bliver en smule klistret

  5. Stil mørdejen på køl i mindst 30 min.

  6. Kom blommer i en gryde sammen med kokossukker, vanilje og en sjat vand. Jeg bruger frosne blommer, så blandingen skal have lidt længere tid. Varm det op ved middel varme, indtil blommerne er bløde

  7. Tag mørdejen ud fra køl og fordel den i én stor tærteform eller i fire små. Du kan både drysse mel på bordet og rulle forsigtigt ud, men dejen er porøs. Eller pres dejen ud i tærteformen

  8. Fordel blommefyldet i tærteformen og undgå helst at få alt for meget væske med

  9. Hak hasselnødderne og fordel over tærten

  10. Bag tærten i ovnen i 200 grader i 20-25 min.