Bananbrød med quinoa

Bananbrød med quinoa

//Opskrift på banankage med quinoa er reklame i samarbejde med Toftkær//

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen. Bananer er FANTASTISKE som sødemiddel i kager. Det skal gerne være de her lidt brune, lidt lugtende og lidt for søde bananer, som man mest af alt har lyst til at smide ud. MEN det må du endelig ikke gøre, for de overmodne bananer kan altså noget. Prøv bare den her opskrift på bananbrød med quinoa.

Da jeg var på ferie i sommers, faldt jeg over en sød, lille fransk bager (sjovt nok laaangt væk fra Frankrig, i Indonesien), der udover at bage de mest lækre croissanter og baguettes, jeg længe har smagt, også lavede et virkelig godt bananbrød. Det gav mig selvfølgelig lyst til at gøre ham kunsten efter.

Så her en måned efter, har jeg lavet min udgave på et svampet, sødt og sundere bananbrød bagt sammen med Toftkærs quinoa. Quinoa giver en større tyngde, så bananbrødet fungerer perfekt som en eftermiddagssnack. Ved du hvad, det bedste af det hele er? Bananbrødet tager max 15 min. at blande sammen, og så passer det sig selv i ovnen resten af tiden.

Bliver du helt bidt af bananer i bagværk, så prøv min opskrift på bananmuffins med karamel eller bananmuffins med kanel og chokolade.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Bananbrød med quinoa
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
 
Antal: 8 personer
Ingredienser
 • 2 æg
 • 4 modne bananer (3 til kagen og 1 til pynt)
 • 1 spsk honning (hvis du vil have bananbrødet sødere)
 • 2 tsk kanel
 • 1 tsk ingefær
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl kogte quinoa
 • 80 g kokosolie
 • 1 vaniljestang
 • 200 g mel (jeg bruger boghvedemel for at få en glutenfri udgave)
 • Nip salt
Sådan gør du
 1. Start med at koge quinoa. Det tager omkring 10 min. på fuld varme

 2. Mens quinoa koger, pisker du æg og vaniljekorn sammen til en luftig masse

 3. Smelt kokosolie, mos tre af bananerne og lad de kogte quinoa køle en smule

 4. Kom alle ingredienserne sammen og pisk det til en ensartet masse

 5. Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir

 6. Skær den sidste banan over på tværs og læg de to stykker ovenpå dejen

 7. Bag bananbrødet i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader. Brødet vil føles en smule klæg, og er du ikke til det, kan du give det en smule mere i ovnen