Æblemuffins med poppede quinoa

Æblemuffins med poppede quinoa

//Opskrift på æblemuffins med poppede quinoa reklame i samarbejde med Toftkær//

Nu kan vi vist ikke længere se os bort fra efteråret, og måske må vi også kaste lange blikke efter det flotte solskinsvejr. Men det gode ved, at det koldere vejr er over os, er, at efteråret er sæsonen for æbler. Det betyder en masse bagning med æbler og de varmere krydderier som kanel. Det har jeg leget med i den her opskrift på lækre æblemuffins. Til at akkompagnere de sprøde æbler har jeg allieret mig med Toftkærs kokossukker, der giver en lækker karamelsmag, og de sjove poppede quinoa.

Poppede quinoa er og vil altid være min favorit fra Toftkær. Det er en sjov ingrediens, der kan SÅ mange ting – i barer enten som knas eller chewey indlæg, snackkugler, som pynt eller som en del af en kage, som jeg har gjort til de her æblemuffins. Se evt. mine andre opskrifter på poppede quinoa. Sammen med en gang honning kan du karamellisere de poppede quinoa, og det giver en sjov og anderledes topping.

Du har nok også lagt mærke til, at jeg langt de fleste gange bruger kokossukker i mine kager. Jeg er ret vild med smagen, det giver, og især til de her æblemuffins er karamelsmagen rigtig god. Så vil du invitere efteråret indenfor, så skal du prøve de her sundere æblemuffins med topping af poppede quinoa.

God fornøjelse 🙂

Ælemuffins med poppede quinoa
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
 
Antal: 8 stk.
Ingredienser
Kagen
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 150 g kokossukker fra Tofkær
  • 200 g fuldkornsmel
  • 80 g kokosolie
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 3 mellemstore æbler
Topping
  • 2 dl poppede quinoa fra Toftkær
  • 2 spsk honning
  • Lille håndfuld kanel
  • 1/2 tsk kanel
Sådan gør du
Kagen
  1. Pisk æg, kokossukker og kornene fra vaniljestangen til en luftig masse

  2. Skær æblerne i små tern og smelt kokosolien

  3. Bland mel, kanel, salt og bagepulver. Kom det i æggeblandingen sammen med den smeltede kokosolie. Pisk godt sammen, og vend til sidst æblerne i dejen

  4. Fordel dejen i otte muffinsforme - lad der være 0,5 til 1 cm. til kanten

Topping
  1. Kom poppede quinoa og honning på en pande ved middel varme, og lad honningen smelte. Tilsæt kanel og en håndfuld skårede æbler. Tag af varmen, når det er blevet til en klistret masse

  2. Fordel toppingen oven på de otte muffins, og tryk det let ned i dejen

  3. Bag kagerne i ovnen i 25 min. ved 175 grader