Æblecrumble

Æblecrumble

Det er virkelig blevet efterår. Selvom jeg ikke er fan af det kolde og regnfulde vejr, så kan jeg ikke skjule min begejstring for årstidens frugt; æbler. Min have er fyldt med æbler, og det er lige før, jeg ikke kan følge med. Så da jeg lovede min kæreste, at lave en kage til ham en eftermiddag, så var der ingen tvivl om, at der skulle æbler i. Samtidig skulle det også være en nem kage, og hvilken kage kan man sætte tænderne i inden for en time og uden alt for stor forberedelsestid? En æblecrumble selvfølgelig! Så det får du opskriften på her.

Måske har du også set min opskrift på crumblekage med jordbær og rabarber, som jeg lavede tidligere på sommeren. Det er virkelig også et hit herhjemme, når vi bliver lækkersultne. Det geniale ved en crumblekage er, at der ikke skal ret mange ingredienser til, og det tager hverken lang tid at forberede eller at bage. Derfor er crumble en af mine foretrukne kager.

Den her æblecrumble er næsten en tro kopi af crumblekagen med jordbær og rabarber. Her har jeg bare brugt lidt mere efterårsvenlige ingredienser sammen med æblerne. Alt du skal bruge er otte (!) ingredienser og sammenlagt 30 min. i køkkenet. Det er da lige til at klare.

God fornøjelse i køkkenet 🙂

Æblecrumble
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 3-4 mellemstore æbler
  • 2 spsk kokossukker
  • 0,5 tsk vanilje
  • 1 tsk kanel
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk honning
  • 100 g mandler
  • 100 g havregryn
Sådan gør du
  1. Skær æblerne i tern og bland dem sammen med kokossukker, vanilje og kanel i en skål

  2. Kom mandlerne i en minihakker og hak dem til mindre, grove stykker. Gør det samme med havregrynene og bland de to sammen

  3. Smelt kokosolie og honning og hæld det over mandel/havregryn blandingen. Rør det godt sammen til en sammenhængende og klistret masse

  4. Fordel æblerne i en smurt form på 10x20 cm. i et jævnt lag. Kom crumblen ovenpå og pres det forsigtig ud i hele formen

  5. Bag æblecrumblen ved 180 grader i ca. 20. min., indtil den bliver gylden på toppen. Lad den afkøle i 10 min.

Opskriftsnoter

Tip! Server med en god vaniljeis! Det vil gøre kagen endnu bedre.